آش كشك سنندج:

مواد لازم براي تهيه آش:

گوشت گوسفند                      500 گرم

برنج                                        3 فنجان

نخود                                        1 فنجان

شويد يا شبت                         100 گرم

جعفري ساطوري شده           100 گرم

گشنيز                                   100 گرم

مرزه                                       100 گرم

سبزي كوهي يا كاشمه            قدري

كشك                                              1 فنجان

گردو                                                براي تزئين

پياز داغ                                            3 قاشق سوپ‌خوري

نعناع داغ                                         2 قاشق سوپ‌خوري

 

 

مواد لازم براي تهيه کوفته ريزه آش:

گوشت چرخ كرده                            500 گرم

پياز                                                   1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه                     به ميزان لازم

روغن                                              به ميزان لازم

ادويه                                              به ميزان لازم

طرز تهيه:

گوشت بهتر است ران گوسفند باشد، سبزي ها خرد و شسته باشند، پياز سرخ شده باشد، نعناع تفت داده شده يا در اصطلاح نعناع داغ باشد، سبزي كوهي در صورت موجود بودن كاشمه باشد، كشك ساييده باشد، ادويه شامل دارچين، گلپر، گل محمدي، جوز هندي، تخم گشنيز، رازيانه و زيره باشد كه همگي پودر شده اند.

طرز تهيه كوفته ريزه:

گوشت چرخ کرده و پياز و ادويه را با فلفل و نمك و زرد چوبه مخلوط كرده خوب ورز مي‌ دهيم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد مي‌ كنيم و در روغن كه داغ شده‌ است، سرخ مي ‌كنيم.

طرز تهيه آش:

نخود را خيس كرده و با گوشت مي ‌پزيم.

بعد برنج و نمك را به آن اضافه كرده تا برنج مثل كته نرم و له شود.

سپس سبزي ها و سبزي كاشمه خشك شده را از قبل خيس و صاف مي ‌كنيم و با برنج و گوشت مخلوط مي‌ كنيم.

كشك ساييده را آرام آرام در چند مرحله اضافه مي ‌كنيم و هم مي ‌زنيم (با حرارت كم) وقتي خوب مخلوط شد نصف كوفته ‌ها را داخل آن مي‌ ريزيم و به هم مي‌ زنيم، حرارت را خاموش مي ‌كنيم.

نكته:

در هنگام پختن، آب آش برچيده مي ‌شود. هربار مقداري آب ‌جوش اضافه كرده و هم مي‌ زنيم. اين آش مثل بقيه آش‌ها بايد مقداري شل و روان باشد.

آش را در ظرف مورد نظر مي ‌كشيم و روي آن را با كشك 4 قسمت مي ‌كنيم و در هر قسمت تعدادي كوفته ريزه، نعناع داغ، پياز داغ و مقداري گردو براي تزئين مي ريزيم.

 

برگشت به غذاهای ایرانی